Wij zijn gespecialiseerd in loopbaancoaching gericht op heroriëntatie van werk, functie of studie. Ben jij niet zeker of je op de juiste plek zit binnen de organisatie, ben je op zoek naar meer uitdaging of zoekt u een nieuwe baan maar weet je niet waar te beginnen? Dan is loopbaancoaching van élo zeker iets voor jou.

Loopbaancoaching als persoonlijke ontwikkeling
Loopbaancoaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om de voor jou wenselijke en duurzame veranderingen in jouw loopbaan te bevorderen. Dit wordt bereikt door middel van gestructureerde, gerichte gesprekken en het gebruik van passende oefeningen en coachtechnieken.

Loopbaancoaching kan life changing zijn

Jij verwerft diepgaande persoonlijke inzichten die vaak life-changing zijn. Tijdens dit traject kan je ook ondernemerschap overwegen, testen inzetten of je meer richten op zingeving. Loopbaancoaching is altijd gericht op de toekomst.

Voor wie is loopbaancoaching?

Belemmeringen in werk, functie of studie
Je kunt loopbaancoaching inzetten wanneer jij belemmeringen ervaart in jouw werk, functie of studie. Loopbaancoaching zorgt ervoor dat jij weet wat je wilt en hoe jij jouw doelen gaat behalen.

Aan de slag
Loopbaancoaching is voor iedereen die aan de slag wil met zijn eigen loopbaan. Het maakt niet uit of je op dit moment zonder baan zit of juist al een baan heeft.

Controle weer terug
Loopbaancoaching is zowel voor mensen die het gevoel hebben de controle over hun eigen loopbaan volledig kwijt te zijn als voor mensen die dat zetje in de juiste richting nodig hebben om van een leuke baan naar een fantastische baan te gaan.

Met welke vragen kan ik terecht?

Met deze (en andere loopbaan-) vragen kan je terecht bij onze loopbaancoaches

  • Waar liggen mijn kwaliteiten en hoe kan ik deze optimaal inzetten in mijn werk?
  • Welke functie of studierichting past bij mij?
  • Hoe (her)vind ik de passie in mijn werk?
  • Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?
  • Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging maar kan geen keuze maken
  • Hoe kan ik mezelf verder ontwikkelen in mijn loopbaan/carrière?

Loopbaancoaching bij élo is

Concreet

Aan de slag met jouw loopbaan middels gesprekken en oefeningen.

Helder

Ontdekken waar jij goed in bent, wat jouw doelen zijn en hoe je deze gaat behalen.

Talenten

Het in kaart brengen van jouw talenten en deze benutten.

Life-changing

Jouw kwaliteiten en ambities verdienen het!

Hoe ziet een loopbaantraject er uit?

Hoe ziet een coachtraject eruit?
Ieder coachtraject wordt op maat gemaakt. Samen met jouw coach wordt jouw traject samengesteld aan de hand van jouw vragen en behoeften. Kies altijd een coach waarvan jij het idee hebt dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij jou past.

 

Het oriëntatiegesprek
Dit gesprek dient als kennismaking tussen jou en de coach.
Jij en de coach zullen inventariseren:
– Welke doelen je wilt behalen en waarom
– Wat je uit het coachtraject wilt halen (wanneer heeft het coachtraject naar jouw idee zijn doelen bereikt? Wat is jouw ideale situatie?)
– Welke aanpak hier het beste bij past
Aan het eind van het gesprek stem jij met de coach af of het klikt. Als dit zo is, kan je beginnen aan jouw coachtraject.

Het coachtraject
Tijdens jouw coachtraject werk jij aan jouw doelstellingen en competenties door middel van coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten. In overleg is het tevens mogelijk om een test af te nemen.
Jij en de coach zullen:

  • een passend en realistisch plan van aanpak opstellen en in de praktijk brengen.
  • constant reflecteren op jouw eigen doel: ben je op de goede weg?
  • na elke sessie ga jij met oefeningen aan de slag. Het slagen van een coachtraject is afhankelijk van jouw eigen motivatie en inzet.

De coaches van élo maken gebruik van technieken en methodieken zoals Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, Oplossingsgericht Coachen, ACT (acceptance en commitment therapie) en MMS coaching (Motivating Management Service).

Eindevaluatie
In het laatste gesprek zullen jij en de coach reflecteren op het coachtraject en het proces. Zijn jouw doelen behaald? Hoe ver ben jij en wat wil je nog aan pakken in de toekomst? Wanneer gewenst kan je een follow-up gesprek inplannen na een bepaalde tijd, om nog een samen te komen en te bespreken hoe het gaat.

Afsluiten met elkaar
Wanneer het een zakelijk traject betreft start en eindigt je vaak met een driegesprek. Dit is een gesprek tussen coach, coachee en leidinggevende waarin op transparante wijze overeenstemming over het coachdoel bereikt wordt. Ook kan de situatie zowel vanuit het gezichtspunt van de coachee als dat van de leidinggevende belicht worden.

Tarieven

Heb je een vraag?

Je kunt ons een email sturen of bellen op 085-3011742
Contact ons

De belangrijkste punten over privacy hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze cookies worden gebruikt om het gebruik van de website te vergemakkelijken,
de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod op deze website te verhogen.
Lees onze privacy statement voor meer informatie.